Favorieten Recepten #1

favorieterecepten

Ik heb een hele boekenplank vol met kookboeken maar toch ben ik een fanatieke verzamelaar van internet recepten. In dit artikel geef ik je tips voor recepten die te vinden zijn op andere foodblogs. Uiteraard heb ik de recepten ook zelf uitgeprobeerd, anders zou ik ze niet durven aan te raden bij jullie!

schermafbeelding-2016-09-21-om-13-55-55

Te beginnen met deze overheerlijke Mexicaanse bloemkoolschotel van ‘uit Paulines keuken‘. De eerste keer dat ik dit klaar maakte was eigenlijk ter compensatie; mijn vriend wilt bloemkool en ik wil buitenlands. Dus toen ik deze Mexicaanse bloemkool uit de oven tegen kwam wist ik het wel. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hem nooit volgens de officiële receptuur gebruikt want ik doe er altijd een Mexicaanse bonenmix toe waar ook saus bij zit. Zo wordt de schotel een stuk vochtiger denk ik maar wel MEGA lekker! Check hier het volledige recept.

thumb_img_4856_1024

Deze kip wrap gyros style is ook zeker de moeite waard! Ik vond dit recept op Brenda Kookt en kon niet wachten om het te proberen. En wachten deed ik ook niet, ik maakte het dezelfde avond nog! Een lekkere goed gevulde wrap die ook erg lekker is op warme dagen! Het kost wat tijd want er zitten frietjes/aardappels uit de oven in maar dat wachten is het zeker waard. Ik wil niet te veel vertellen want het blijft natuurlijk een recept van Brenda, bekijk hier het volledige recept.

schermafbeelding-2016-09-21-om-13-55-43
Om nog even in de Brenda Kookt stijl te blijven hebben we hier een bloemkoolquiche met bacon. Nog nooit eerder had ik een quiche gemaakt maar ook hier was de eerdergenoemde Nederlands/ buitenlands eten discussie aanwezig. En dus verwerkte ik de bloemkool in een lekkere quiche. Voor het feit dat het mijn eerste quiche was, was ik dik tevreden. Natuurlijk hebben we hem niet opgekregen met zijn tweeën maar de overgebleven quiche heb ik in stukjes gesneden en ingevroren. Zo konden we nog ietsje langer genieten van de quiche, het recept van de bloemkoolquiche met bacon vind je hier.

thumb_img_5204_1024
Mijn bananenbrood maak ik vaak volgens de receptuur van 24kitchen. Gewoon een simpel bananenbrood met niet al te veel poespas, hij kan natuurlijk nog véél gezonder maar ik vind het ook wel belangrijk dat het lekker blijft. Ik heb meerdere recepten geprobeerd maar ik blijf toch op deze terug komen. Meestal maak ik één brood per keer maar invriezen lukt meestal niet, ik deel het vaak uit of ik geniet zelf al snel van een plakje (of twee) per dag. Op 24kitchen staat het recept en een handig filmpje, deze staan hier.

En dat was het alweer, het eerste artikel over mijn favoriete recepten. Deze keer kwamen alle recepten van andere blogs maar ik zal de volgende keer ook recepten van mezelf erbij betrekken en/of recepten uit kookboeken. Uiteraard kan ik jullie dan niet het hele recept prijs geven maar dan kan je altijd beslissen of je het boek wel of niet koopt. Heb jij ook je favoriete recepten? En als je leuke aanvullingen of variaties hebt hoor ik het graag!

Live Laugh Love,
Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *