OMW2getfit #2

thumb_img_5496_1024
Enkele tijd geleden schreef ik een artikel over mijn nieuwe uitdaging; fit worden. De eisen die ik mezelf gaf zijn nog steeds niet helemaal duidelijk maar afvallen is er daar duidelijk één van. We zijn inmiddels vele weken verder met ups en downs maar die horen er uiteraard ook bij. Tijd voor een korte update!

Ik moet eerlijk toegeven dat ik in ‘mijn journey’  nog niet heb bereikt wat ik gepland had. Nu moet ik zeggen dat dat misschien ook wel te strenge doelen waren maar naast deze doelen gaat het eigenlijk best goed. Lichamelijk voel ik me een stuk beter, regelmatig voel ik me ook ‘schoner’ maar het is lastig uit te leggen wat ik daarmee bedoel. Al zullen mensen die in hetzelfde schuitje zitten misschien wel het gevoel herkennen. Ja is dit zo? Als ik een stukje moet rennen ben ik niet buitenadem en dat voelt heel prettig aan. Voorheen kon ik echt geen klein sprintje trekken zonder vervolgens helemaal te moeten uit hijgen.

Voeding
Wat betreft mijn eetpatroon gaat het redelijk goed. Er zit regelmaat in voor mezelf en ik probeer mijn eten spannend te houden door af te wisselen. ’s Ochtends eet ik meestal yoghurt met fruit en bijvoorbeeld zonnebloempitten, soms een banaan-ei pannenkoekje en als ik snel snel wil pak ik alsnog een boterham. Tussendoortjes bestaan meestal uit fruit of een rijstewafel, het liefste met pindakaas. Misschien is die pindakaas niet helemaal goed maar het moet wel een beetje genieten blijven op zijn tijd. ’s Middags eet ik vaak spelt crackers met kaas, komkommer en tomaat of een paar beschuitjes. Als ik lekkere dingen in huis heb wil ik ook nog wel eens een omelet bakken met tomaatjes en rucola, ook erg lekker! In het avondeten heb ik het nog niet helemaal doorgevoerd. We eten nog steeds hetzelfde als voorheen en waarschijnlijk negen van de tien keer meer dan één portie.

thumb_img_2042_1024Bewegen
Met bewegen gaat het eigenlijk ook goed, ik heb vorige week voor het eerst 10km gelopen. 10KM! Daarnaast volg ik nog steeds mijn wekelijkse conditie training en probeer ik drie keer per week hard te lopen. Waarvan één keer lopen verwerkt zit in de eerder genoemde training. Door het regelmatig sporten schiet het paardrijden er regelmatig bij in. Ik zit dan ook al enkele tijd te overwegen om te stoppen met paardrijden. Ik vind dat als je iets doet, dat je er voor de 100% voor moet gaan en op dit moment doe ik dat niet. Als ik aan Smart denk, het paardje waar ik vele uren op heb vertoefd, vind ik het héél erg vervelend dat ik ga stoppen. Maar als ik in mijn portemonnee kijk is het wel weer een kleine vooruitgang. Een vooruitgang die ervoor zorgt dat ik misschien de sportschool in kan gaan.

Misschien tegenstrijdig met de informatie die ik eerder gaf, dat het paardrijden erbij inschiet. Maar ik denk dat ik lichamelijk ook meer aan de sportschool heb dan aan paardrijden. Op de manier waarop ik paard rij is het meer ontspanning en geloof me, dat vind ik echt heerlijk! Alleen soms kan je gewoon niet alles en kan je niet overal de focus op leggen. Ik wil de focus graag leggen op het verbeteren van mijn lichaam en paardrijden draagt daar op het moment, in mijn ogen, te weinig aan bij..

Vooruitgang
Wat mijn lichaam betreft zie ik zelf nog niet heel veel vooruitgang maar sommige mensen zeggen er wel iets van. Probleem is dat je jezelf regelmatig in de spiegel ziet waardoor het misschien wat minder opvalt. Tijdens deze poging om gezonder te gaan leven ben ik inmiddels 6kg afgevallen. Het is niet niets maar in mijn gedachten lijkt het inmiddels alweer heel weinig, maar ik moet niet vergeten om trots te zijn op wat ik tot nu toe heb gedaan. Anders dan voorgaande keren is dat ik nu echt mijn levensstijl probeer te veranderen en niet probeer te diëten. Ik kan me geen eens meer inbeelden dat ik dat toentertijd graag wilde want wat bereik je nu met een dieet.. Een changing lifestyle, daar heb je veel meer aan en dat probeer ik dan ook door te zetten!

Wat betreft beweging heb ik ook meters gemaakt, het hardlopen gaat namelijk steeds beter (Hey figuurlijke en letterlijke meters). Ik heb vorige week 10km gelopen en ik ben van plan om er nog veel meer te gaan lopen. Misschien ga ik vijf november mee doen aan de bergrace by night maar stiekem vind ik dat nog best eng. Iets om goed over na te denken dus.

Hoe nu verder?
Voor mezelf is het belangrijk dat ik gewoon door ga op de manier zoals het nu gaat. Soms gaat het in mijn ogen niet snel genoeg maar kleine stapjes zijn ook stapjes. Ik zou mijn nieuwe levensstijl nog iets meer kunnen doorvoeren in het avondeten maar ook dat heeft misschien tijd nodig. Voor nu is het een grote discussie wat ik moet doen met paardrijden. Als ik er over na denk doet het me verdriet dat ik het zou moeten opgeven maar misschien is het wel een verstandigere keuze.. (luxe probleem, i know)

Live Laugh Love,
Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *