Running in August ’16

thumb_img_5421_1024

De meeste runs zijn al behandeld in ‘Running in the Summer of ’16‘ maar uiteraard bleven er ook nog wat normale runs over in de maand augustus. Een maand met zon en nieuwe hardloopschoenen. Als het aan mij ligt weer genoeg te vertellen in ieder geval!

thumb_IMG_5422_1024
Ik weet het, ik mag niet klagen, maar achteraf was dit een bedroevende run. Vooraf had ik geen doel gesteld voor mezelf, lekker lopen was vooral de bedoeling. Ik vertrok voor een rondje van 5km en tijdens de laatste kilometer bedacht ik me, dat als ik even zou doorzetten, ik de 5km binnen de 30 minuten zou kunnen lopen. Iets wat ik graag wilde maar waar ik nog niet echt mijn zinnen op had gezet en nog niet echt mee bezig was. Dus besloot ik om nog alles te geven, niet heel slim en niet heel effectief en ik liep de 5km in 30.16 minuten. Bummer! Maar ik weet dat ik beter wekelijks een interval training kan doen, dan kom ik vanzelf onder die 30 minuten!

thumb_img_5463_1024
En toen kocht ik nieuwe schoenen en besloot ik om rustig aan te beginnen en een 5km met mijn nieuwe vrienden te lopen. Althans of ze mijn vrienden echt worden is nog de vraag maar hier ga ik denk ik een ander artikel over schrijven. Een 5km waarin het nog best warm was, tsja dat is vaker als de zon schijnt en je om 17u gaat hardlopen, en die best moeizaam ging. Soms ligt het ook gewoon aan mezelf en maak ik mezelf gek, net als deze keer denk ik. Maar blijven herhalen dat ik nieuwe schoenen heb en dat ze waarschijnlijk niet zo chill lopen als mijn oude en ga zo maar door.

thumb_img_5491_1024
De kilometers van Italië hadden met gemotiveerd en ik besloot dat het tijd werd voor een nieuwe route. Met behulp van Looptijden keek ik naar de routes van mijn buurtgenoten en stippelde ik een nieuwe route uit, 7km. Met oog op een nieuwe route stond ik ’s ochtends vroeg op om de warmte voor te zijn. Om 7.30u begon ik aan mijn route en hij beviel me goed. Een stukje door het dorp om vervolgens de weilanden in te gaan met lekker de schaduw. Deze 7km ging eigenlijk best lekker en op het einde zweette ik me toch wel kapot. Ik deed deze 7km in 44.17 minuten, voor mijn doen best goed eigenlijk.

thumb_img_5517_1024
En daar is die dan; de laatste run van de maand augustus. Ik ging dezelfde route lopen als de voorgaande run maar ik had in mijn achterhoofd dat ik ging proberen om er een 8km uit te halen. En gelukkig, dat deed ik! De route zelf is door deze extra kilometer een beetje zigzaggend maar hier ga ik binnenkort nog even voor zitten. Ik vind het altijd wel mooi als een run een volledig rondje is maar daarnaast loop ik liever op een verbindingsweg naast het weiland dan in de woonwijk. Eventjes voor gaan zitten en nadenken dus.

In de maand augustus heb ik voor mijn doen veel progressie geboekt. Van een moeizame 5km naar een 8km op het strand van Italië en weer 8km tussen de koetjes met nieuwe hardloopschoenen. Ik heb heel erg veel zin om mijn kilometers te gaan uitbouwen maar ik moet niet te snel willen. Toen ik ooit begon met hardlopen was 1km al een hele opgave dus daar moet ik ook trots op zijn. Mijn doel voor september is om één keer ‘verder’ te lopen, één keer intervaltraining te doen en om één keer 5km te lopen. Die 5km komt naar voren tijdens mijn conditie trainen en daar kan ik eigenlijk niet heel veel aan veranderen. Het enige doel is daar om sneller te worden zodat ik uiteindelijk meer kan lopen in de 30 minuten tijd die ervoor staat.

Live Laugh Love (and run),
Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *