Running in the Summer of ’16

IMG_0128

Oké in mijn vorige post had ik het over fietsen naar mijn vakantiebaantje? Maar liefst één keer gedaan..
Tsja wat zullen we erover zeggen? Het was slecht weer? Geen tijd? Naja misschien een combinatie van het slechte weer en de mogelijkheid om de auto te pakken. Maar goed laten we het positief bekijken, ik ben op de fiets gegaan! Naast deze faal, het werk, de ijsjes en de zon heb ik me van de zomer toch kunnen focussen op sportieve activiteiten!

In de maand augustus stond er geen conditietraining op het programma, even een pauze op de donderdagavond dus. Voor mij kwam dit perfect uit want augustus was de maand waarin ik vier weken vakantie had gepland. Geen paardrijden, geen conditie trainen, gewoon helemaal niets. En nu denk je misschien ‘nou lekker sportief’, maar het gaf mij juist alle vrijheid om mijn eigen hardloopsessies in te plannen.

thumb_IMG_0009_1024

Jep je leest het goed, ik liep maar liefs 8km op het strand van Italië! Onze vakantie ging richting Italië maar waar we zouden eindigen was nog een grote vraag. Uiteindelijk zijn we terecht gekomen op camping Marina di Venezia in Punta Sabbioni, een havenplaats tegenover Venetië. Maar genoeg daarover, het ging over hardlopen. Ik had mezelf voorgenomen thuis voorgenomen om mijn hardlopen niet te laten versloffen en nam vol vertrouwen mijn hardloophorloge, kleren en schoenen mee. Maar liefst een hele tas, nu moest ik wel want wie neemt er een hele tas hardloopkleren ongebruikt mee terug naar huis?

In de 1,5 week dat we op deze camping zijn geweest heb ik vier keer hardgelopen. Klinkt misschien niet veel maar het was toch echt om de dag. De eerste keer hardlopen hebben we voornamelijk op de camping en op het strand gedaan, in het begin is het namelijk altijd even zoeken naar fijne routes en het strand was sowieso een plaatje natuurlijk! De eerste run was 6km, voor mij al een hele prestatie want toen ik uit Nederland vertrok was het al een hele opgave om 5km te lopen. Helaas wees mijn lichaam er al snel op dat ik een wc bezoek had moeten inplannen en vooral de laatste 2km waren daardoor redelijk zwaar, but hey, I did it!

thumb_IMG_5288_1024

De tweede run werd een toeristische rondje langs de haven. We liepen de camping af richting de haven, over de boulevard en we eindigden op het strand. Opnieuw liep ik een recordrondje, 7km! Dat hardlopen op vakantie moet ik vaker doen want het ging echt beter dan ooit. Handig om te vermelden is dat we zo vroeg mogelijk, rond een uur of zeven, gingen hardlopen om de meeste hitte een beetje voor te zijn. Tijdens deze run ging ik op het einde wel echt dood trouwens, een max hartslag van 206 en mijn tong op de grond!

Schermafbeelding 2016-09-08 om 10.14.30

Zoals sommigen van jullie weten kan verbetering heel verslavend zijn, tijdens de derde run moest er natuurlijk verder dan 7km worden gelopen. Tijdens het lopen was mijn doel om verder te lopen dan 7km, 7,5km was eigenlijk al genoeg maar tijdens het lopen ging het eigenlijk wel lekker en na de 6e km gaf ik mezelf als doen om de 8km te halen. And yes, I DID IT! Mijn gelopen tempo is nog een dingetje, het gemiddelde tijdens deze run was namelijk 6.32 min/km. Dit komt erop neer dat ik over 8km 52.48 minuten heb gedaan. Maar ik mag ook trots zijn dat ik deze 8km in de hitte en op het strand van Italië heb kunnen lopen. Ik wil al snel meer en meer maar je kan niet alles tegelijk. Van 5 naar 8km is voor mijn doen al een hele prestatie en daar moet ik ook bij stil staan.

De laatste run ging helaas niet zo lekker als gehoopt. Vanaf de 1e km ging het al ontzettend moeizaam; moeie benen en een hersenpan die steeds maar zei dat ik dit niet ging volhouden. En ja hoor het was zo, 5km gelopen en het was een hel! Veel te snel van start en een mentale wedstrijd die ik niet had gewonnen. Maar hey, ik had al drie keer een stuk verder gelopen dan dat ik gewend was dus ik mocht niet te streng zijn voor mezelf. Het was balen maar misschien heb ik wel te veel van mijn lichaam gevraagd, ik zou het niet weten maar dat ik terug in NL opnieuw 8km zou lopen had ik niet verwacht.

thumb_img_0015_1024

Vrijdagavond terug gekomen maar vanochtend maar ik moest en zou zaterdag, mits ik op tijd wakker was, een rondje hardlopen. Ik had tenslotte op maandag voor het laatst hardgelopen en ik wilde niet dat het ineens niet meer ‘lukte’. Vol goede moed moest ik van mezelf sowieso 7km lopen, stiekem hoopte ik natuurlijk op een 8km maar ik wilde er niet te snel op vooruit lopen en besloot af te wachten hoe de run zou gaan. Eigenlijk ging het allemaal wel lekker, de laatste kilometers moest ik even door bikkelen maar de 8km haalde ik gelukkig. Gelukkig maar want ik was al bang dat het me in Italië om de één of andere reden gewoon makkelijker afging. Vraag me niet waarom ik zo weinig vertrouwen in mezelf had maar goed, DID IT! Daarnaast liep ik deze run in 51.21 minuten wat toch weer ietsje sneller was dan de 8km in de Italiaanse zon!

Voor nu laat ik het hierbij maar mijn andere pogingen tot hardlopen komen in het Running in August ’16 artikel. Ik heb deze zomer voor mezelf echt stappen gemaakt en zoals je waarschijnlijk al hebt opgemerkt ben ik daar echt supertrots op. Ik moet toegeven dat ik er alleen heel snel aan wen en dat 8km nu al niet meer ‘ver’ klinkt. Het is ook niet voor iedereen ver maar voor mezelf moet ik me eraan blijven herinneren dat ik al heel wat heb bereikt!

Live Laugh Love (and run),
Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *