Saucony Runpops

img_7856
In de laatste week van mijn vakantie, alweer 5 weken geleden, kocht ik nieuwe hardloopschoenen. Ik kocht de Saucony Runpops ride 9, de Runpops variant is een speciale uitgave speciaal voor de Run2Day winkels. Althans dat heb ik me laten vertellen. Het was de eerste keer dat ik naar een speciaalzaak ging voor hardloopschoenen en ik werd erg prettig geholpen. Lees je mee wat mijn bevindingen tot nu toe zijn? En dan heb ik het over zowel Run2Day als deze fel oranje klompen!

img_7848
Oké ik zal eerlijk toegeven dat ik ze mooier vind als ze aan mijn voeten zitten dan wanneer ze zo op de foto staan. In mijn ogen zijn deze schoenen redelijk lomp maar ik denk dat dat voornamelijk komt doordat ze één kleur zijn en verder geen interessante lijnen oid hebben. Eigenlijk wilde ik heel graag gave Nikes maar eenmaal in de winkel aangekomen leek het me verstandiger om eerst naar de verkoopster te luisteren. Ik was trouwens bij de Run2Day in Amersfoort, lekker dichtbij!

Ik had mijn oude hardloopschoenen ook meegenomen zodat ik kon vragen of ze werkelijk versleten waren en zodat de verkoopster kon zien waar ik nu mee liep. Conclusie; versleten en écht te klein. Beide had ik eigenlijk wel verwacht maar het blijft jammer dat ze te klein zijn. Dit betekende namelijk dat ik aan het einde van de vrouwenmaten was beland, :(. Ik heb een stukje gelopen zodat er met behulp van een camera/computer kon worden gekeken naar mijn voeten. Voor zover zichtbaar liep ik ‘normaal’, een prettige bijkomstigheid natuurlijk. En toen was het dan toch tijd om te gaan passen. Doos na doos kwam het magazijn uit maar pas bij deze van Saucony was ik tevreden, ik twijfelde nog even tussen deze en een knalgele variant; de triumph ISO 2 Runpops. Beide zijn trouwen heren varianten.

img_7852
Ik heb er niet zo heel veel verstand van maar ik zal kort het één en ander over deze schoen vertellen. De Saucony Ride 9 is een neutrale hardloopschoen met een gewicht van 264 gram. Deze hardloopschoenen zijn voorzien van EVERUN. EVERUN is een middenzool die voor meer energieteruggave zou moeten zorgen tijdens het lopen. Door het lichtgewicht buitenzool wordt slijtage zoveel mogelijk beperkt en wordt de demping van de schoen ondersteunt. Oké genoeg belangrijke informatie, hoe zitten ze?

Tot nu toe lopen de schoenen goed. Als ik na deze schoenen mijn oude schoenen aandoe merk ik duidelijk dat deze een stuk comfortabeler zitten. Op zich aangenaam want anders was de aankoop voor niets geweest. Wel heb ik sinds deze schoenen veel last van blaren, ik heb zelfs mijn eerste bloedblaar gehad. Nu kan ik nog niet zeggen dat dit door de schoenen komt want er zijn ook andere factoren die een rol spelen: 1. Ik loop inmiddels 10km, toen ik deze schoenen kocht liep ik net 7 a 8km, 2. Ik loop met normale sokken, geen hardloopsokken dus. Mijn vervolgstap is dus om een goed paar hardloopsokken aan te schaffen en nog enige tijd te lopen met deze schoenen. Misschien is het een combinatie van alledrie de factoren maar er zijn nog genoeg middelen om blaren tegen te gaan dus dat gaan we eerst proberen voordat we deze schoen afzeiken..

thumb_img_5421_1024
Het is me inmiddels niet meer helemaal duidelijk wat het doel van deze schoenenlijn was. In een persbericht stond dat deze speciaal voor Run2Day was maar als je de schoenen opzoekt op Google kom je genoeg andere aanbieders tegen. Ik zie dat ze op het moment niet meer op de site van Run2Day staan dus ga ik jullie doorlinken naar de site All4Running, hier kan je de details over de schoenen lezen. De schoenen hebben trouwens een prijs van €139,95.

Run2Day
Over de winkel van Run2Day was ik erg tevreden! Ik werd goed geholpen en had het gevoel dat er echt naar me geluisterd werd. Schoen voor schoen werd uit het magazijn gehaald en er werd geen één keer gesteund of gekreund toen de schoen weer niet naar wens was. De verkoopster was het ermee eens dat het belangrijk was dat ze goed zitten, jeej 10 punten voor de verkoopster. Op zich is het logisch dat een verkoop(st)er dit zou moeten vinden maar dit is lang niet in alle winkels het geval!

Ik ga vrolijk nog even verder op mijn Hollandse hardloopschoenen en ik hoop dat ik jullie in de toekomst een nog beter beeld kan geven over deze schoen. Dit mocht misschien een speciale editie zijn maar ik denk niet dat ze anders zijn dan de ‘normale’ Ride9’s van Saucony.

Met welke schoenen loop jij? En heb je deze bij een speciaalzaak gekocht?

Live Laugh Love,
Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *