Tip: Appel uit de oven

img_7920
Laatst had ik zin in iets gezonds maar geen idee wat. Al snel kwam het idee op om warme appel met rozijnen en kaneel te maken. Echt super simpel en een keer iets anders dan de ‘koude’ appel. Ik was zelf verbaast dat het zo simpel maar toch lekker was. Ook ideaal voor op de koudere dagen trouwens! Lees snel verder om te zien hoe je dit super simpele gerecht kunt maken!

img_7919
Ingrediënten:
– Appels (Ik had vier appels voor twee personen), ligt een beetje aan je trek 😉
– Rozijnen
– Kaneel

Verwarm de oven voor op 200 graden en snij de appel(s) in blokjes. Doe deze vervolgens in een ovenvaste schaal, ik gebruikte een ovenschaal, en gooi er rozijnen en kaneel naar smaak bij. Roer het even door elkaar zodat de kaneel en rozijnen door de appel verdeeld zijn. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om appelschijfjes te snijden maar blokjes leken mij prettiger. Zet de ovenschaal vervolgens 20 minuten in de oven. Om te voorkomen dat de rozijnen verbranden kan je de schaal afdekken met aluminiumfolie, zelf heb ik dit niet gedaan trouwens.

Na 20 minuten kan je de schaal uit de oven halen en lekker genieten van je gezonde appelsnack! Je kan altijd naar smaak wat toevoegen, misschien zijn noten of cranberry’s ook wel lekker. Deze combinatie van appel, rozijnen en kaneel zorgt ervoor dat het lijkt alsof je de binnenkant van een appeltaart zit op te peuzelen. Yummie! Een super makkelijk en redelijk gezond gerecht voor bij de film en vooral lekker op een koude herfst/winterdag op de bank!

Ken jij ook nog een super simpel maar toch gezond gerecht? Let me know!

Live Laugh Love,
Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *