Running in September ’16

runningseptember
De maand september, tsja wat moet ik erover zeggen. Een maand met heel veel zon, wat natuurlijk prettig was en voor mij een nieuw record op afstand, 10km! Ik heb voor mijn gevoel minder gelopen dan de vorige maand maar ik moet eerlijk zeggen dat ik de statistieken niet naast elkaar heb gezet dus of het waar is? Geen idee haha. In de maand november wil ik graag de bergrace lopen, dit is 7,6km van Wageningen naar Rhenen. In januari wil ik eigenlijk 10EM lopen wat neer komt op 16km, of dat te hoog gegrepen is weet ik nog niet. Dat kan ik de komende maanden mooi uitzoeken! Maar voor nu, mijn runs tijdens de maand september!

thumb_img_5172_1024
Oké, twee keer hardgelopen en twee keer geen foto gemaakt. Dat moet het wel heel erg met me gesteld zijn of niet? Helaas ging begin september niet zoals ik had gewild. Op donderdag 1 september begon de conditietraining weer en vol goede moed ging ik er tegenaan. Ik liep 5km in 30.33 minuten terwijl ik voor de zomervakantie 4.5 in 31.32 minuten liep, daar zit gelukkig vooruitgang in! De zondag na deze training ben ik helaas gevallen met crossen waardoor ik erg veel last had van mijn heup, ik heb niet kunnen hardlopen in deze tijd.. Woensdags had ik er gelukkig al minder last van maar ik besloot te wachten tot donderdag, de volgende conditietraining. Aan het begin van mijn run voelde ik mijn heup iets opkomen maar gelukkig viel dat mee. Al snel overheerste mijn ademhaling dit gevoel en het werd aardig pittig voor me. Ik liep 4.5km in 28.15 minuten, niet perfect maar weer iets beter. Ik probeerde rond de 6min/km te lopen maar helaas bleef mijn gemiddelde 6.16.

schermafbeelding-2016-10-01-om-09-12-44
Hell yeah
, ik heb 10km hardgelopen! Nadat ik al eventjes geen ‘langere’ afstand had gelopen vond ik dat het tijd was voor een 8km run. Stiekem had ik al in mijn achterhoofd, dat als het goed ging, ik graag een kilometer verder wilde lopen dan normaal, 9km dus. Juist door deze flow ging het heel lekker denk ik. Het was niet zo dat ik na de eerste 7km me nog top fit voelde maar ik kon me bij elkaar pakken om nog wat verder te gaan. Ik plakte er een rondje aan vast en kwam op de 8.5km wetende dat ik nog wel iets verder kon gaan. Ik besloot verder te gaan en liep tot de 10km, in 1.03.42. Misschien niet snel maar ik ben blij dat ik het heb gedaan. Met in de laatste km mijn snelste tijd, 5.58, mijn gemiddelde was 6.22 dus ik heb er nog aardig iets uitgeperst!

img_5708
Na mijn 10km op dinsdag was het donderdag weer tijd voor de bekende conditietraining. Hier liep ik 5.04km in 31.04, nog steeds niet de snelheid die ik wilde hebben maar mijn gemiddelde was 6.10 en dat is wel weer ietsje sneller. Ik weet dat het echt tijd is om te gaan intervallen maar op de één of andere manier loopt dat planningstechnisch steeds in de soep. Zondag de 18e wilde ik eigenlijk een interval training doen maar toen besloot ik spontaan een bootcamp les van mijn nicht te volgen. Ook heel erg leuk en uitputtend kan ik je vertellen! We hebben hier wel wat gesprint dus als ik het nu heel mooi maak heb ik hier een klein beetje interval training gedaan!? 🙂

schermafbeelding-2016-10-01-om-09-12-55
Na de bootcamp en een lange avondwandeling diezelfde dag had ik best lang last van mijn benen. Om deze zo lang mogelijk rust te geven ben ik op woensdag pas weer gaan hardlopen. Mijn benen waren er nog niet helemaal klaar voor maar ik wilde gewoon heel graag lopen. Ik had zondagavond namelijk een nieuw rondje van 10km gelopen en wilde deze heel graag hardlopend uitproberen. En dus deed ik dat deze woensdag, een rondje van 10km in 1.02.25, toch weer een minuut sneller dan mijn vorige 10km. Het zit hem in de kleine beetjes toch 😉 Ik wilde eigenlijk verder lopen maar de laatste kilometers kreeg ik last van mijn benen en nieuwe blaren en besloot ik verstandig te zijn en te stoppen bij de 10km.

Donderdags was het weer tijd voor conditietraining en liep ik 4,5km in 27.52 minuten met een gemiddelde van 6.10. Jeetje die 6.10 lijkt een beetje mijn kenmerk te worden haha. Ach het is al sneller dan voorheen dus ik mag niet klagen. Al het begin is moeilijk en sneller worden is ook best pittig.

Schandalig maar dat was eigenlijk de laatste keer deze maand dat ik ben wezen hardlopen, dit was op de 22e trouwens. Maar in het weekend hadden we crosswedstrijden dus was het al druk genoeg en dinsdag de 27e besloot ik om een keer te gaan skeeleren. Ik skeelerde 30km en dat was aardig pittig voor mijn benen. Zoals je gewend bent zou ik donderdag tijdens de conditietraining weer 4 a 5 km lopen maar deze ging helaas niet door. En nu is het alweer oktober! Misschien iets minder hardgelopen dan ik zelf voor ogen had maar het is soms best pittig om het allemaal in te plannen. Zowel met afspraken als lichamelijke herstel. Ach op naar de maand oktober!

Live Laugh Love,
Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *