Running in Oktober ’16

untitled
Jep, de herfst is definitief aanwezig in Nederland. In mijn ogen voelt het al als winter, waarom weet ik niet. Misschien vanwege de kou en het feit dat het al best vroeg donker is. Brr ik wil eigenlijk de kerstboom al neerzetten. Jeetje wat kunnen Nederlanders overdrijven haha, of in ieder geval; wat kan ik overdrijven. Uiteraard hield de kou me niet tegen en liep ik weer verschillende malen hard.

Processed with VSCO with c1 preset

Zondag 2 oktober liep ik 11km hard in 1.10.06 en een gemiddeld tempo van 6.21 min/km. Niet perfect maar zoals al vaker besproken ook geen ramp. Het gaat me tijdens deze runs meer om het verlengen van de afstand dan het sneller worden. Tenminste het is wel de bedoeling dat ik ga intervallen maar zolang ik dat niet doe kan ik ook niet van mezelf verwachten dat ik veel sneller ga lopen op deze afstanden. Na deze run voelde ik mijn benen behoorlijk, ik had de dag ervoor ook al gecrosst dus op zich is het ook niet raar dat je benen dan een beetje vermoeid zijn. Redenen voor een lekkere relax zondag, oh en een paar blaren extra dus ik moet echt op zoek naar hardloop sokken denk ik..

Donderdag 6 oktober liep ik tijdens het conditie trainen, hoe kan het ook anders, 5km hard. Totaal tijd helaas nog 30.44 maar wel met een gemiddeld tempo van 6.07, dat was voor mijn doen dan weer niet heel verkeerd. Stiekem is het op de donderdagen wel mijn doel om sneller te lopen omdat ik weet dat de te lopen afstand korter is dan mijn langere runs.

img_5921
Vrijdag 7 oktober, jep geen rustdag iknow, deed ik mijn eerste intervaltraining sinds tijden. Ik heb namelijk besloten om een schema van Annemerel, uit het boek Live Love Run, te gaan volgen. En ja daar staat ook één keer per week een intervaltraining in, eindelijk een goede stok achter de deur dus. De bedoeling was dat ik 5 minuten zou inlopen en vervolgens 5x vier minuten lang zo hard mogelijk zou lopen met tussen pauzes van twee minuten (lees dribbelen) . Na deze set moest ik nog 5 minuten uitlopen. Weet iemand of het de bedoeling is dat je tijdens het uitlopen hardloopt of loopt?

Enfin, hoe ging het? Ik kan je vertellen dat het aardig pittig was om vier minuten lang echt hard te moeten lopen. Ik was dan ook dankbaar voor de twee minuten pauze tussendoor en liep deze eigenlijk meer dan dat ik hem dribbelde. Dat is dus een verbeterpunt voor de volgende keer! Ik deed deze training in 40 minuten en liep tijdens deze minuten 6,5km met uiteindelijk een gemiddeld tempo van 6.08 en een snelste tempo van 4.27. Niet verkeerd vond ik dat zelf, op naar de volgende!

Processed with VSCO with a5 preset

Zondag 9 oktober. Nu ik het schema van Annemerel volg betekent dat, dat ik moet gaan lopen op minuten in plaats van op kilometers. Ik heb de eerste week van het schema overgeslagen en ik moest 70 minuten aaneensluitend hardlopen. Aangezien ik de week ervoor 11km had gelopen in deze tijd moest dit me wel gaan lukken. Dus zo gezegd, zo gedaan. Het was pittig omdat ik mezelf van de eerste meters al inpraatte dat het niet ging lukken. Weet iemand hoe je deze stemmetjes moet uitzetten? Bij de laatste 2/3 kilometer was dit gevoel eindelijk weg en ik liep 11.3 km in 70 minuten.

Dinsdag 11 oktober stond er wederom een interval training op het programma. Bijna hetzelfde als de vorige interval alleen deze keer moest ik 7 x 4 minuten op zijn hardst lopen met rustpauzes van 2 minuten. Wederom met mijn tong op de grond en bij de laatste vier minuten ging het natuurlijk weer het beste. In totaal liep ik in 52 minuten een afstand van 8.3km met een gemiddelde van 6.16 en een max tempo van 4.26. Moe maar tevreden liep ik nog vijf minuten uit.

Zoals je van me gewend bent liep ik donderdag 13 oktober 5km. Voor mijn gevoel ging het sneller dan normaal en ik hoopte onder de 30 minuten te blijven maar helaas tikte ik bij de 5km de 30.13 aan met een gem tempo van 6.00 min/km. Ach ik kruip steeds dichter naar de 30 minuten toe dus eens moet het er van komen!

Tsja en toen raakte ik een beetje in verzuim en liep ik een week later, op dezelfde donderdag pas weer 5km. Maar ondanks mijn pauze van een week liep ik wel de beste 5km ooit, in 29.22 minuten met een gemiddelde van 5.50 min/km. Eindelijk was het me gelukt om de 5km onder de 30 minuten te lopen. En hoe? Gelijk 38 seconden eronder! Ik moet zeggen dat het me zwaar af ging en de laatste km schoot mijn hartslag fors omhoog (lees 207) maar het was het allemaal waard. 🙂

img_0010

Helaas kon ik me er steeds maar niet toe zetten om te gaan hardlopen. Ik wilde wel maar alles hield me tegen; kou, motivatie, angst. Toch stapte ik maandag 24 oktober de deur uit voor een langere afstand. De vorige keer had ik 70 minuten gelopen wat inhield dat ik nu 75 minuten zou moeten lopen maar met in mijn achterhoofd mijn verzuim van de week ervoor wilde ik 80 minuten proberen te halen. Het was niet mijn beste loop en ik moest mezelf verder trekken maar uiteindelijk liep ik 13km in precies 80 minuten. Ik wilde een rond kilometer aantal en 80 minuten dus dat kwam perfect uit. Mijn gemiddelde was 6.08, niet heel sterk maar voor mijn doen zeker niet verkeerd! Steeds een stapje dichterbij de 10EM!

Oké het wordt misschien een beetje saai maar donderdag 27 oktober ging ik weer voor mijn vaste prik; 5km. En wederom was hij pittig! MAAR! Weer onder de 30 minuten, mijn tijd was 29.30. Dus iets minder snel als de vorige maar hey, over die acht seconden kom ik wel heen!

Hmm ik heb deze maand niet zoveel gelopen als ik had gewild maar soms trek je het lichamelijk gewoon niet. Ik had nog verschillende crosswedstrijden waardoor deze dagen al af vielen en langzaam aan wil ik gaan beginnen in de sportschool. Dit is dan ook de reden waarom ik de laatste maandag van de maand, 31 oktober niet heb gelopen. Ik had namelijk mijn eerste les bodypump! Hierover later meer want dit artikel is al lang genoeg ;-). Januari komt steeds dichterbij en de 10EM dus ook. Op het moment is mijn verste afstand de 13km en ik heb nog zeker twee maanden te gaan om die andere 3km eraan vast te plakken. Ik weet zeker dat dat goed moet komen! Het is eerder de vraag of ik in januari nog steeds de 10EM wil lopen, jeetje wat een kou!

Live Laugh Love,
Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *