Christmas ’16

untitled-3Bron

OMG! Morgen is het al zover; Kerst 2016! Het is maar hoe je het bekijkt want kerstavond is vanavond natuurlijk al! In deze post vertel ik je hoe mijn kerst eruit ziet en wat ik op tafel zet voor mijn gasten. Niet heel speciaal maar altijd leuk om te delen en te zien hoe andere kerst vieren!

Dit jaar is eigenlijk een hele rustig kerst voor zover het nu gepland is. Eerste kerstdag is mijn schoonzus jarig dus daar kunnen we ’s ochtends in ieder geval een lekker taartje eten! ’s avonds komen mijn familie en schoonfamilie naar ons toe om gezellig met zijn allen te eten. In totaal zijn we dan met zijn 14en en hoe leuk ik koken ook vind, ik zag het niet echt zitten om voor 14 personen te koken. Misschien een andere keer 😉 En dus gaan we lekker gourmetten!

Als iedereen binnen komt wil ik ervoor zorgen dat de tafel al gedekt is en dat er wat lekkere dingen klaar staan. Mijn zus maakt kerstcupcakes en zelf wil ik een kerstboom van bladerdeeg en pesto maken (recept van Uit Paulines Keuken).

Omdat we gaan gourmetten wil ik verder niet te veel vooraf omdat je anders al vol zit. Gourmetten ziet er in elk huishouden anders uit maar op mijn manier staat het volgende op tafel:

 • Vlees; Kip, hamburgers, shoarma, cordon bleu etc.
 • Vis; Zalm
 • Vegetarisch vlees
 • Salade
 • Stokbrood met smeersels
 • Groentes; Champignons, Paprika, Uien

Om het deze keer iets anders te doen dan anders wil ik ook de pizzarette neer zetten, dan kunnen we ook nog mini pizza’s eten. Ook daarvoor hebben we verschillende dingen nodig:

 • Pizzadeeg
 • Tomatensaus
 • Geraspte kaas
 • Salami/Ham
 • Groentes; dezelfde als bij het gourmetten

Om het mezelf niet te moeilijk te maken zorg ik ervoor dat de de groentes van het gourmetten ook op de pizza kunnen. De gasten kunnen deze dan zelf in de gewenste grote snijden. Het enige waar ik nog over na aan het denken ben is het bijgerecht, ga ik voor een gratin, aardappels uit de oven of frietjes. Ik denk dat ik tussen deze drie wel een keuze moet gaan maken.

Mijn dessert is eigenlijk ook nog heel erg onbekend, ik heb nog zoveel opties open staan. De opties voor nu zijn als volgt:

Jeetje zoals je ziet genoeg opties! Ik wil eigenlijk twee dingen maken en dan sowieso één gerecht met tiramisu, goh dit zal geen verassing voor je zijn gezien de opties. Maar de rest is ook allemaal zo lekker! Oké ik begin inmiddels best wel veel trek te krijgen van dit artikel. Nog genoeg om over na te denken in ieder geval.

Wat betreft de tafel wil ik niet te gek doen. Ik wil twee tafelzeilen van Blond Amsterdam kopen en hier een witte tafelloper overheen leggen. En uiteraard krijgt iedereen zijn eigen servet, kan niet anders met kerst toch? Helaas heb ik geen servies voor 14 personen, ik heb er nog even over nagedacht om dit aan te schaffen maar eigenlijk zou dat wel een beetje gestoord zijn.

Het is een beetje laat zo de dag voor kerst maar misschien breng ik je nog op ideeën. Fijne kerstdagen allemaal!

Live Laugh Love,
Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *