The day after Christmas ’16

kerstBron

Yup je leest het goed, it’s the day after christmas. Twee dagen gezelligheid, eten en kerstfilms! En nu is het tijd om toe te leven naar 2017! Maar voordat het zover is, neem ik je eerst mee naar mijn kerst!

Kerstavond was eigenlijk niet heel erg bijzonder. Ik heb twee toetjes gemaakt; tiramisutaart en no bake witte chocolade cheesecake! Daarna hebben we gewoon een lekker broodje hamburger gegeten en op de bank Netflix gekeken 🙂

Op 1e kerstdag is mijn schoonzus jarig dus er stond een verjaardag op de planning! We gingen ’s ochtends op de koffie dus voor die tijd besloot ik het derde toetje te gaan maken; de tiramisu. Dus met het toetje in de koelkast en een kerstontbijt van croissants, gevuld met chocolade, gingen we op naar een kerstverjaardag. Gezellig wat gegeten en gedronken maar daarna was het alweer tijd om het huis te gaan verbouwen! We hebben alle woonkamer meubels naar de eetkamer verplaatst en andersom. In de woonkamer hebben we ook nog onze buitentafel neergezet zodat we hier met zijn 15’en aan konden eten.

1e kerstdag
Daarna was het tijd om ons om te kleden en de tafel op te maken. En jawel toen begon de drukte, iedereen drupte binnen maar eigenlijk moest ook nog alles gesneden worden. Minder slim gepland Michelle, maar goed niets meer aan te doen. Dus zo gezegd zo gedaan en toen konden we aan tafel. De pizzarette en de gourmetstellen waren er klaar voor, het enige wat nog in de oven stond waren de aardappel(frietjes) uit de oven. Yummie gezellig eten met zijn allen en voor iedereen is er wel iets dat ze lekker vinden. Althans dat hoop ik, haha. Nou de toetjes hebben jullie inmiddels al vaak genoeg voorbij zien komen maar deze waren ook erg geslaagd. De tiramisu vond ik persoonlijk niet super maar misschien kwam dat ook doordat ik deze deels had gemaakt met griekse yoghurt. Tijdens het maken van de toetjes kwam ik er namelijk achter dat ik te weinig mascarpone had gekocht..

2e kerstdag
Voor tweede kerstdag hadden we helemaal niets op de planning. Toen ik wakker werd besloot ik een rondje te gaan hardlopen en zo liep ik een rondje van 7km. Dat was het doel dus daar heb ik me dan ook aan gehouden. Er was enige twijfel om een stukje verder te lopen maar ik besloot dat het beter was om een run af te maken dan dat ik hem zou verlengen en ik zou het niet volhouden. Ik had tenslotte in november voor het laatst gelopen. Daarna hebben we alles schoongemaakt en de meubels terug op zijn plek gezet. Gevolgd door een bezoekje aan de supermarkt voor wat chips en een kerst filmmiddag op de bank. En na één film was het eigenlijk al tijd voor het avondeten. Een saaie tweede kerstdag eigenlijk, we wilden wel iets doen maar hadden geen idee waar we heen moesten gaan. Samen lekker gegourmet en weer een toetje gegeten, het grote voordeel van de left overs van eerste kerstdag! Na het gourmetten hebben we gewoon weer een kerstfilm aangezet! Deze film was rond 21.30 afgelopen en we besloten in bed de derde kerstfilm te gaan kijken, maar helaas die heb ik niet afgekeken. Oma sliep al snel (A).

Nou dat was dus mijn kerst van 2016! Misschien best saai maar ik was eigenlijk gewoon inspiratieloos. Voor volgend jaar zit ik te denken aan een kerstbrunch of high tea of iets in die richting. Lijkt me ook wel leuk, lekkere broodjes en taartjes maken! Maar goed, eerst op naar 2017!

Hoe was jouw kerst?

Live Laugh Love,
Michelle

p.s. Lekker saai zo zonder foto’s he? Ik ben ze gewoon helemaal vergeten te maken..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *